top of page
IMG-20211127-WA0004.jpg

Skjøtsel i Vestmarka

Skogeiervandalene har i løpet av sommeren igjen rasert nye store områder og med i dragsuget gikk ridestiene til Liv. Så da Liv ropte på hjelp med å rydde nye stier før vinteren kommer, responderte vi selvsagt i pur Snerken-ånd.

Formålsparagrafen åpner selvsagt for andre typer friluftsliv enn ski, og her er det dessuten snakk om å tilrettelegge for friluftsglede for den yngre garde (samt kanskje en del freske kvinner i vår alder). Dessuten viste dagen nok en gang at dugnad er en svært oppbyggende aktivitet for både kropp og sjel. Det blir ikke bedre enn crispy høstluft og godt sosialt lag kombinert med bærekraftig skogsskjøtsel.

Oppdraget den 27.nov. kunne virke enkelt, men en skikkelig jobb krever skikkelige forberedelser. Det nytter ikke å møte opp med et arbeidslag som ikke er velutstyrt. Selvfølgelig var laget utstyrt med redskap for arbeid i alle høyder og for alle dimensjoner av trevirke. Etter nøye måling av hesterygger og sittestillinger og innlagt sikkerhetsmargin ble det avgjort at det skulle ryddes i 3m høyde og minst 1m bredde.

 

Troppene ble delt i lag med ansvar for topp-, midt- og bunnsjikt slik at ingen potensielle farer kunne overses. I det hele tatt var sikkerhet hele veien i fokus. Ikke med tanke på HMS for arbeidsstokken, her var det noen avvik som er innrapportert, men med tanke på de unge brukerne av ridestien. Vi kan ikke risikere klemskader eller grener i øyet på unge ryttere eller overtråkk hos Blakken i kjølvannet av vårt arbeidslag!

Etter endt økt med solid arbeidsmoral ligger nå en drøy kilometers ridetur klar for de unge håpefulle. Med et snøtungt bidrag fra Kong Vinter blir dette prima. Såpass fristende at det ble leflet med tanken om å innstifte en mini-Snerken som et nytt arrangement i vår kalender. Løpet vil i så fall gå over 2x1 km med skibytte og forpleining i kølmile. B-produkt er på saken.  

FERDIG, DA!

IMG-20211127-WA0007.jpg

Skjøtsel

Forrige vinters store trefall ga oss tidvis store arbeidsoppgaver for Lumbago og Rennleder i bunnsjiktet

IMG-20211127-WA0002_edited.jpg

God stemning

Dugnadsgjeng som kan å kombinere et godt stykke arbeid med god stemning. Her har det kommet for en dag at Aaby har pølser på termos. For en mann!

IMG-20211127-WA0010_edited.jpg

Arbeidsiver

Bærum Kommunes mann er kjent for sin arbeidskapasitet, men kan av og til glemme instruks. Her er han i sving klart nedenfor sitt ansvarsområde, toppsjiktet.

IMG-20211127-WA0008.jpg

Belønning

Team Snerken er billige i drift.

IMG-20211127-WA0011.jpg

Innafor

B-produkt med riktig fokus på farer fra oven her, men grunnet utstyrshavari kan han ikke garantere for sikkerheten i løypas siste del.

IMG-20211127-WA0006.jpg

Debrief

Tradisjon tro avsluttes dagen med tunge skoleboller og kaffe hos Liv.

bottom of page